Sunday, 19 January 2014

SIGMAL GROUP ANNUAL DINNER 2013



HELLO

04/01/2014 - SIGMAL GROUP ANNUAL DINNER

Cepatnya masa berlalu.Baru lagi aku rasa aku pergi annual dinner 2012.


Committe:Hasliza,MsTeh,MsOon,MsYap,Christina,Martin,MsLong,Siti,Ima,Fariz,Jason,May,Fariz

Tempat:D'Fong Restaurant,Wisma TA,Petaling Jaya

Theme: 1 Malaysia

Sepanjang 2 tahun aku menjadi "SIGMALCREW"  ini annual dinner ke-3 aku attend.Ini tahun ke-2 aku jadi committe member.Tahun lalu tugas aku sambut tetamu tapi tahun ini aku ajdi MC.Berdebar habis sebab ini kali pertama aku jadi MC sepanjang hidup aku.Disebabkan thema tahun ini 1 Malaysia maka 3 orang MC dari 3 bangsa berbeza telah dipilih.Walau dibuat di Restoran bukan Islam tapi company dah sediakan Muslim food untuk muslim staff.Sila layan serba sikit pic dibawah.Nak tulis panjang takde idea.

photo with Sigmal "GM"

"YOYO" show by site man.

photo with QS
"YOYO" Man
comitte member take photo with Sigmal "Lady Boss" Madam Chen Moy Lin (Black Dress).So adore with her coz she very preety lady.
karok session by Sigmal "project Director"
photo with sexy lady "May"
Love Jason
short ucapan by Sigmal top Managament

photo session with comitte member



-----------------------END OF MAJLIS-----------------------







Wednesday, 8 January 2014

PEKERJAAN

I LOVE MY JOB

EHSAN GOOGLE


Topic aku hari ini  berkenaan orang yang malu nak bagi tahu tempat dia kerja dimana.Walau apa pun kerja anda dan dimana anda bekerja dan selagi majikan yang bayar gaji aku nak bagi tahu kita masih kuli.Kita bukan tauke yang perlu untuk dibanggakan. 

Aku tak faham kenapa masih ada yang malu nak bagi tahu dimana diorang bekerja.Kenapa nak bohong pada orang mengatakan kerja di company besar "Listed Company".Hina sangat ke kerja di company kecil atau nak tunjuk hebat.Kalau nama pun kuli tetap kuli.Tak faham aku kenapa masih ada orang yang berfikiran sempit dan kolot seperti itu.Bagi tahu semua orang dapat kerja international company tapi bila kangtoi kerja company biasa sahaja.memalukan sahaja.Apa salahnya jujur dari memalukan diri sendiri bila sudah kangtoi.Harapkan belajar sahaja tinggi tapi pemikiran 50tahun kebelakang.Sedihlah.

Apa yang aku tahu aku happy dengan  kerja aku sekarang kerana aku tahu aku hanya dibayar gaji dan aku tetap kuli.Tak ada apa nak dibanggakan walau aku dipanggil bos atau apa sahaja kerana aku tetap menerima gaji bulanan.Aku bangga dengan tempat kerja aku sekarang.Tak perlu company besar.So fikir-fikir