Wednesday, 18 May 2016

SANTAI MUSIM LURUH 2015 - DAY 1 - PART 3

Masa aku pusing pusing tu aku jumpa ramai gak ar orang Melayu.Lepas tu aku jumpa group makcik pakcik.Macam tak relevan je diaorang datang Everland.Ada ke pakcik makcik yang gigih nak naik ride tu semua.Dengan sesaknya manusia.Maybe makcik pakcik ni funky agaknya atau dalam group diorang ada budak budak muda,ntah la aku pun tak perasan.Macam kesian jugak tengok makcik pakcik yang berlongok longok tak tau nak buat apa.Baik bawak diorang pi tempat lain pasar ke ada jugak faedah.

Layan je entry bergambar.

Aku rasa macam dah habis tawaf semua dalam ni.Penat tak payah cakap.

Hari dah petang aku tak tahu nak balik jam berapa.Tapi macam dah takde apa nak buat.Aku lepak lepak je kat taman sambil tengok tengok orang.

Nak tunggu  malam lagi rasa macam tak larat.Badan rasa nak baring je.Mata pun mengantuk.

Dalam jam 5.30 petang aku gerak keluar dari everland.Naik shuttle pun orang penuh.Sampai bus stop orang dah ramai beratur tunggu bas.Dalam  setengah jam jugak aku tunggu bas datang,sampai je terus naik tapi sedih takde tempat duduk.

Paling stress bila balik jalan sesak,terus rasa fefeling duk kl walau aku kat Korea.Macam 
macam rasa dah masa tu nak muntah la pening la nasib aku ada bawak tiger balm boleh sapu sapu  hilang rasa mual semua.Bayangkan hampir 1 jam lebih kena berdiri dengan perut yang lapar.Ada sorang budak laki tu siap duduk atas lantai lagi.

Masa dalam bus depan aku sorang pempuan.Memang orang korea sangat baik hati.Pempuan depan aku siap pinjam phone amoi yang berdiri sebelah dia.Kalau kat Malaysia haram la orang nak bagi pinjam mudah macam tu je.Aku tak rasa diorang tu kawan.Aku sendiri  pun tak berani nak bagi orang pinjam aku punya phone.

Sampai je Gangnam aku duduk duduk minum air dengan makan muffin.Relax dulu baru aku jalan jalan area gangnam.Jalan jalan window shopping.Sempat la cari cari kasut yang aku nak beli tapi macam non hado.Takpe nanti cari kat tempat lain.

Sebelum balik ke Seoul station sempat aku beli nasi dengan susu pisang yang diwar warkan seantero dunia yang dikatakan amat lazat sampai termimpi mimpi.

Aku minum sikit je terus rasa mual.Memang tak kena dengan tekak aku.Sory aku tak boleh cakap susu tu sedap.Aku terus buang.Takpe lah sekurang kurangnya aku dah rasa dan aku memang tak suka.

Rasa macam dah takde apa nak buat terus aku ke train station balik ke Seoul station.Plan nak ke Myeongdong tak jadi sebab  aku penat.Aku balik hostel cepat cepat sebab nak makan nasi.Cuaca malam tak sejuk mana.

Sampai je hostel terus panaskan nasi instant yang aku beli kat 7e tadi,makan dengan tuna.Sambil sambil tu aku text kawan aku bagi tahu dia aku dah minum susu pisang yang tak sedap tu.Terus dikeji keji aku sebab aku bagi tahu dia aku mual bila minum.

Habis makan aku fikir fikir untuk esok punya activity.Aku memang dah plan nak pergi situ tapi tengok keadaan dulu,kalau hujan malas nak pergi.

Malam tu aku tidur awal.

Friday, 13 May 2016

SANTAI MUSIM LURUH 2015 - DAY 1 - PART 2

Pokok femes.Susuh benor nak posing depan ni.Setiap masa ada manusia.
Masuk je dalam aku usha map dulu.Tengok tengok dulu apa yang ada kat dalam.Sebelum tu sempat snap dulu apa yang patut kat depan depan tu je.Tapi aku kena cepat sebab aku datang sini dengan misi nak naik T Express.

Masa aku jalan jalan tu jumpa pulak family melayu.Sombong ! 


Normal kot bila Melayu gi obersea jadi kekwat.Kerek gila muka 



Apa apa pun aku kena naik ride dulu lepas tu baru petik petik gambar.Aku sampai je kat T Express tu mahu pengsang tengok ramai sangat orang beratur nak ambik ticket.Kalau macam ni mahu jam berapa aku dapat naik.Tapi aku tetap gigih beratur.

Dalam sejam aku beratur baru dapat turn.Masa tengah beratur aku sempat lagi fikir nak naik ke tak sebab kalau tengok fizikal roller coaster tu macam seram yang amaks.


Bila dah sampai turn aku tu lagi berdebar debar.Macam macam aku fikir.Macam macam imaginasi buruk  buruk datang dalam kepala otak.Tapi alang alang aku dah sejam beratur baik aku teruskan.

Time roller coaster tu jalan je aku dah cuak.Paling aku ingat bunyi bunyi kayu yang nak runtuh.Serius bunyi tu sangat ngeri.Aku nak jerit pun rasa macam tak keluar suara.Aku rasa macam lama sangat nak habis pusing pusing tu.

Lepas turun dari dari T Express tu rasa macam puas sangat.Aku masih ada adrenalin.Tapi rasa nak muntah pun ada campur seram sejuk bahana  takut yang tak habis lagi.Aku relax jap.Bila dah rasa macam ok tu baru aku gerak pergi ride lain pulak.


Lepas main T Express tu aku nak main Thunder falls pulak.

Aku tak main semua ride cuma yang terpilih saja.Habis aku main semua ride yang aku pilih aku rehat rehat dulu dekat holland village.

Aku rasa masa banyak terbuang sebab beratur je.Sape suruh pergi hari minggu kan.





Dari Holland village tu aku gerak ke tempat tempat lain untuk activity snap.Masa aku dekat tengah tengah garden tu ada budak perempuan korea cuit aku.Aku pusing belakang tanya budak tu kenapa,mana tau kot nak aku tolong dia tangkap gambar ke,rupanya budak tu nak ajak aku bergambar dengan dia.Ada lagi kawan kawan dia yang lain.Budak pempuan ni boleh speaking jugak walau tak lancar mana, tapi aku masih faham apa dia cakap.


Running Man pun buat shooting kat sini Tapi aku lupa episod berapa
Dia bagi tahu dia dah nampak aku masa dekat entrance lagi.Tetiba rasa macam artis pulak.Aku berbesar hati je nak tangkap pic dengan diorang.Apa salahnya sesekali layan fan.Tapi aku pun sob sob jugak sebab lupa nak ambik pic dengan diaorang.Lepas sesi bergambar tu diorang say thank you pada aku.Tetiba rasa terharu......fefeling Tong Jendul jap

Pada aku everland ni besar sangat,dan nak jajah semua memang makan masa.Aku jalan pun slow je.Stamina macam kurang.

Sempat jugak aku tengok show yang kat bawah ni.Lama jugak la nak kena menunggu.Tapi aku lupa jam berapa hari tu.Seronok jugak layan benda benda cam ni.Budak budak kat tepi aku bukan main seronok lagi.Siap jerit jerit lagi.Ada yang menari nari kat tepi.

Pempuan pempuan yang menari tu boleh tahan cantik

Tengok budak budak kat sebelah aku tetiba aku ingat kat adik aku.Mesti dia suka tengok benda benda cam gini.Tengok la nanti aku plan nak bawak diorang travel.tu pun kalau mak aku kasi bawak diorang.

Sape yang ada anak tu kalau pergi korea must datang sini.Seronok !




































Habis je show ni aku terus ronda ronda buang masa.

NEXT.....................................................