Tuesday, 5 September 2017

SANTAI MUSIM LURUH - KOREA - HANEUL PARK

Sampai dari Sokcho aku pergi Haneul park.Aku bertolak dari Sokcho jam 8.30pagi sampai Seoul lebih kurang jam 12.00 tengahari.

Aku datang Haneul Park sebab nak tengok lalang.Kalau cerita kat orang kampung aku pergi korea tengok lalang mahu kena keji.Pergi jauh jauh tapi tengok lalang

Macam dekat tempat sendiri non hado lalang.

Kalau nak tengok lalang datang masa musim autumn.Kalau lain musim aku tak sure apa ada atas ni.Mohon kerah kerajinan anda untuk check sendiri.

Haneul Park: Haneul Park derives its name, which means ‘sky’.Haneul Park consists of vast grassland located at the highest elevation of the five parks. The park's pasture is covered with eulalias and wild flowers in their most natural state. In addition, 30,000 butterflies of different species were introduced in 2000 to stabilize the ecosystem. 

To get to the top you must first climb a staircase of 290 steps or take the winding hiking trail. The top of the park offers impressive views of the city. 

In autumn every year, the Seoul Eulalia Festival is held at the top of the park to highlight the magnificent field of reeds. Walk among the reeds that move with the wind like silver waves to feel autumn at its fullest.

Five wind-powered generators provide power to the park and the park’s maintenance office. Once a mountain of garbage, it is now a green hill with 22 lookout points offering breathtaking views of Seoul, including the N Seoul Tower, Bukhansan Mountain, and Hangang River. 

Tall trees are line the park to provide shades and serve as resting spots for visitors. As a popular spot to enjoy the sight of eulalias, the park usually remains open until late in the evening during the Eulalia Festival period. - visitkorea

Directions (visitkorea)
[Subway]
World Cup Stadium Station (Seoul Subway Line 6), Exit 1.
Turn right and go around the stadium.
Follow the big road and turn left to cross the stree at the 4-way intersection.

[Bus]
World Cup Park Entrance Bus Stop.
Green Bus No. 7011, 7013, 7714, 7715. Blue Bus No. 171, 271. 







aku baru sampai anak tangga ke 85.Nak habiskan 290 anak tangga  boleh tahan jugak






















waktu turun cepat je.Waktu naik tadi rasa nak tercabut kepala lutut.

Selain haneul park ni ada lagi park yang lain sekitar world cup  park.Tapi aku tak banyak masa nak redah semua.Nak pusing haneul park ni rasa nak patah kaki.

Hari dah beransur petang.Cukuplah tu tengok lalang.Perjalanan hari ni jauh lagi.

sesiapa yang datang sini waktu sunset mesti dapat tangkap gambar super lawa.

Bye bye Seoul nanti aku datang lagi...............................................

Aku cuma keluar dari Seoul not Korea !

No comments:

Post a Comment