Thursday, 26 June 2014

TUDUNG YANG SATU

Pepagi aku buka FB cam biasa tengok tengok new terbaru.Kekadang aku muak bila ramai sangat yang persoalkan  dengan Tudung yang 1 ini.Dan hari ini tajuknya "tunjuk 3 bulan slip gaji sebelum masuk Butik Fareeda".Bunyinya agak kelakar setakat nak beli tudung takkan nak kena tunjuk slip gaji.Berapa sen sangat harga tudung tu.Nampak sangat orang yang buat tajuk ini fitnah semata mata atau dalam erti kata lain tujuan nak jatuhkan orang lain Aku masuk butik Prada pun tak payah tunjuk slip gaji inikan nak masuk butik cheap skit macam tu nak kena tunjuk slip gaji memang "what the fuck" la.Kepada yang sebarkan fitnah tersebut come on la please move on.Jangan sempitkan fikiran anda.Dengki tu tak bagus.Kalau nak berjaya usaha jangan busuk hati.

Ramai yang cakap tudung yang 1 satu ni potongannya tidak menutup Aurat.Kerana isu ini 1 kerja pula pihak pengeluar nak bagi penjelasan pada orang ramai.aku pun pernah terbaca beberapa pengomen yang bagi komen tentang tudung ini yang tak mengikut syariat.Aku sempat la stalker mereka mereka yang bagi komen komen fefeling ustazah ni.

Yang tukang bagi komen ni bila aku stalker fb mereka cara pakaian mereka takdela ikut syariat sangat.Pakai baju pun ketat walau badan macam "Tong Sampah DBKL".Pakai seluar pun ketat sampai nampak "Cipap yang macam Roti Mama yang yang baru masak".Kalau nak ikut syariat cuba ubah diri tu dulu tak perlu nak komen komen kekonon diri tu sesuci lebaran.

Moral of the story aku cuma nak cakap jangan suka berdengki.Rezeki tu milik dia Tuhan dah bagi pada dia kenapa nak berdengki.Sikap orang Melayu yang paling aku bengci suka berdengki bila lihat kesenangan orang lain.MOVE ON MOVE ON sila buang sifat kono itu.

Note:Aku bukan peminat tegar tudung tersebut cuma aku pernah beli beberapa helai.Aku cuma kesian bila ada orang nak jatuhkan orang Melayu.






2 comments:

  1. JM pun ada dengar komen pasal tudung yg satu ni..biasalah CC..bila dah femes ramai yg tak puas hati..ada je yg x kena..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang saya malu dengan sikap orang Melayu suka berdengki.Mungkin disebabkan saya bekerja dengan bangsa lain saya nampak banyak contoh contoh yang bagus kita boleh ikut dari bangsa mereka.

      Delete