Saturday, 11 May 2013

Part 2 USS

Kat sini saya nak cerita activity kami masa kat USS ni. Disebabkan kawasan ni besar dan penat yang amat bila jalan kaki nak pergi ke satu tempat tu.Kat sini ada lebih kurang 5 @ 6 tempat yang u orang boleh explore. So many activiti yang sangat menarik.

Zone List

# Hollywood
# Madagascar
# Far Far Away
# The Lost World
# Ancient Egypt
# Sci - Fi City
# New York


Nanti saya akan ceritakan lebih detail tentang activity kat sini.
Ada lagi pic yang saya belum masukkan.

PESANAN PENTING

Beli Express Pass 

Anda disarangkan untuk membeli Express Pass.  Tujuan utama supaya anda semua tak perlu beratur panjang panjang dan bepeluh peluh.Dengan adanya express pass korang potong Q sahaja.Ruginya waktu saya pergi saya tak ambik pass ini.Sangat waste my time beratur panjang.

Harga Express Pass   

            # Harga hari biasa(bukan Peak season)= SGD30
            # Peak season Price                  = SGD50

Beli kerana sangat berbaloi baloi.Korang semua boleh main semua benda yang ada kat dalam USS ni.

Mari kita mulakan Hikayah ini. Saya ceritakan serba sedikit mengenai zone yang terdapat di USS.

Madagascar Zone.

zone paling sesuai untuk mak ayah yang bawak anak anak. Tak faham kenapa yang tak bawak anak n takde anak cam kami boleh main kat sini.Apa yang aku boleh cakap zone ni sangat Family.Takde yang awesome sangat.


Sci-Fi City Zone

Ini zone paling best. Awesome 3D.Nak masuk dalam mesti beratur panjang.kat sini ada 2 line yang korang boleh beratur untuk group n single. disebabkan kami datang secara rombongan maka kami pun beratur ikut line group punya.Lama tak payah nak cakap.Nak naik ni mesti pakai cermin mata 3D tu.3D ni banyak scene.ada efek api,angin,air n paling awesome scene jatuh bangunan.Wajid Try


Pose dari jauh.Ramai sangat orang beratur nak snap pic ngan makluk Biru
 

Roller coaster Battlestar Galactica (Cyclone VS Human) yang tak jauh dri sci-fi City  tadi. Sebelah saja. Masa mula mula sampai saya dah sangat teruja tengok benda ni. Dengan rasa terujanya saya dah kawan saya nak naik benda ni. Tapi pesanan penting pada yang lemah semangat diharap FIKIR 1000 KALI SEBELUM NAIK

Dari apa yang saya pernah baca kelajuan roller coaster ni 82.8km/h,serius rasa hilang semangat

Nasib saya agak baik waktu ni kerana tak perlu beratur panjang. Hati sudah berdebar debar. Kami beratur lebih kurang 10minit sahaja. Sampai turn kami jantung makin laju. Aku awal awal nak duk tengah gayat kalau duk tepi. Pengembaraan pun bermula bila visel dibunyikan . huhuuuuuu serius laju  sangat. Takut dan rasa sedikit pening. Tapi yang penting best. Rasanya kalau tak naik benda ni rasanya tak puas. Aku jenis yang penakut tapi ada sejenis perasaan nak cuba.
Paling best sape pergi USS tak naik ni sangat rugi

Pic Again

tak faham kenapa snap pic ni
Muka baru baru lepas naik roller coaster orang kat tepi saya tu tak naik kurang keberanian
Far Far Away Zone - Castle - Fairytale
After main Jurassic Park Zone basah
 
The Lost World

Dalam bahasa mudah zone yang ada dinosour @ binatang zaman purba yang tak pernah kita nampak tapi pernah tengok dalam buku @ cite cite orang putih. Zone ni ada beberapa 4 games yang anda boleh main tapi kami main 1 saje iaitu (jurassic Park Rapid Adventure).

Games ni lebih kurang duduk dalam satu perahu @ sampan n ronda ronda aliran sungai pastu nampak la binatang binatang purba yang telah di electronikkan.Kiranya ada sound sound yang menarik sebagai background anda selusuri sungai ni.

Park yang palaing best bila dah hujung hujung, bila mana sampan yang anda naik tu tetiba stop n menjulang naik keatas.Pada yang ada experience layan "SPACE SHOT" Genting Highland cam tu la dia naik. Tapi tak tinggi sangat.Masa tu dalam fikiran saya dah fikir benda tu akan jatuhkan kami macam mana space shor jatuhkan kami masa kat genting, tapi sangkaan kami meleset sama sekali.

Dingatkan kalau anda semua rasa nak main benda ini patikan anda memakai  "Rain Coat". Jika anda tak bawa rain coat sendiri jangan risau kat situ ada jual rain coat . Sebelum anda masuk dalam beli saje depan pintu masuk Rapid Adventure ini.

               Harga  Rain Coat = SGD3

Jika anda mau sedikit untung anda boleh jual pada  pengunjung lain. Jual dengan harga SGD1. dapat sgd 1 pun kiran ok walau anda rugi SGD2, tapi disarankan simpan buat kenangan mana tau anda kesitu lagi.


Far Far Away

Benda pertama yang ada dalam kepala saya tentang zone ini fairytale. Dari jauh sudah boleh lihat castle  ynag sangat cantik feeling like disneyland. Watak utama zone ini adalah Shrek and Fiona . Kami hanya masuk (Shrek 4-D Advanture). 

Semasa dipintu masuk anda akan diberikan cermin mata. Sila pakai bila menonton 4D ini. Semasa menonton  shrek ini anda akan merasa efek efek seperti water spray,air blast,jump,dump n bounces. Tayangan Shrek Adventures ni lebih kurang 10min only. New Experience .


Kami tak sempat naik layan semua games yang ada kat dalam USS ni.Ini sahaja yang dapat saya ceritakan. Lain kali bila Saya kesana lagi mungkin saya akan layan semua games dan saya akan ceritakan lebih detail.

 






No comments:

Post a Comment