Saturday, May 11, 2013

UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE

Jimba-Jimba 1-Day Singapore
 11/05/2013

Percutian Pertama saya luar daripada Tanah Melayu @ Malaysia. Percutian Yang tak dirancang. Tapi Sangat Happy n Enjoy.Awal pagi kami sudah bangun dan bersiap-siap kerana kami nak bertolak awal, lebih kurang jam 6.15am.

Kami pergi dengan menaiki Bas. Semua berkumpul kat Jalan Imbi - kat depan Dorsett Regency Hotel. Rasa cam zaman sekolah pergi rombongan ramai-ramai.

Waktu Naik bas perasaan teruja tak payah nak cakap.firts time dapat pergi USS.Walau mata mengantuk tapi tetap gagah semata nak gi berjimba.

Lebih kurang 3jam perjalanan kami sampai img johor(KOMPLEKS SULTAN ABU BAKAR)

Perkara Yang Perlu buat bila sampai Imegresen
  • waktu dalam bas anda akan diminta isi imegresen kad & jangan lupa masa isi tu ingat no bas
  • Buku merah(PASSPORT)jangan lupa bawa moga-moga belum tamat tempoh
  • Ingat no bos penting sebab bas itu yang akan aku naik untuk balik Tanah Melayu
  • Bas berhenti di Imegresen Johor Bharu(Komplek Sultan Abu Bakar) semua penumpang sila turun untuk semak passport,dah siap semak aku keluar menuju ke Bas yang sedang menanti di pintu keluar
  • Sampai di imegresen Singapore(Woodland,Singapore)sekali lagi aku kene turun  untuk cop passport tapi sila bawa semua barang peribadi untuk di scan.Selesai scan dan chop sila naik bas yang sama setia menanti diluar.Selepas itu bas akan bergerak terus ke USS


Sampai sahaja kami di USS Uncle yang jadi pemandu pelancong kami pergi mendapatkan tiket dan mengingatkan kepada kami supaya berkumpul jam 6.15ptg dibasement parking.

No comments:

Post a Comment